Meisje (8) dwaalt urenlang alleen rond in Brussel

Print
Meisje (8) dwaalt urenlang alleen rond in Brussel

Foto: BELGA

Brussel -

Een achtjarig meisje heeft vrijdag meer dan vier uur alleen rondgedwaald in Brussel, zonder dat iemand daarvan opkeek of haar hulp aanbood. Het meisje was in de vroege voormiddag verloren gelopen in het Noordstation en werd kort voor 14.00 uur teruggevonden in het metrostation Schuman, net voor een opsporingsbericht zou verspreid worden. Dat heeft Belga vernomen bij het Brusselse parket.

Het meisje van Guinese origine was samen met haar vader naar België gekomen om familie te bezoeken en stapte vrijdagvoormiddag van de trein in Brussel Noord. De vader droeg een hoop bagage waardoor het hem moeilijk lukte om samen met zijn dochter door de poortjes van het premetrostation te stappen. De vader vroeg daarom aan zijn dochter om achter een andere dame aan door de poortjes te stappen. Het kind deed dat ook en bleef vervolgens doorstappen en in de paar seconden die het de vader kostte om door de poortjes te geraken, was het kind uit het zicht verdwenen.‘De ongeruste vader verwittigde meteen de politie’ zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

Zoekactie

‘De spoorwegpolitie zette samen met de Cel Vermiste Personen van de federale politie alles in het werk om zo snel mogelijk de camerabeelden te analyseren om het spoor van het meisje te volgen. Daaruit bleek vrij snel dat het niet om een ontvoering ging, aangezien op de beelden te zien was hoe het meisje zelfstandig en vrijwillig door het station liep.’

De politie slaagde er ook in haar spoor te volgen en zag hoe ze tram 55 nam in de richting van Da Vinci en aan de halte Rubens uitstapte maar daar raakten de speurders het spoor bijster.

Goede gezondheid

‘Net op het moment dat we alles in gereedheid brachten om een versnelling hoger te schakelen in de zoekactie en onder andere Child Focus in te schakelen, trof een politiepatrouille het meisje aan in het metrostation Schuman’, gaat de parketwoordvoerster verder. ‘Het meisje was in goede gezondheid en scheen in eerste instantie niet te begrijpen waarom iedereen zo ongerust was. Zelfredzaam was ze alleszins. Onnodig te zeggen dat iedereen en niet in het minst de familie zeer opgetogen is dat het meisje enkele uren na haar verdwijning gezond en wel kon worden teruggevonden.’