© AFF

Editie 1994 van AFF wordt in 2016 helemaal overgedaan

22 jaar na de allereerste editie van Absolutely Free Festival (in 1994) gaat de organisatie terug naar af(f). "We doen we de editie 1994 over alsof het nooit 1995 is geworden. Waarom? Omdat het kan. En nog nooit is gedaan", zegt organisator Patrick Vandewalle.

Dezelfde 9 bands - die in 20 jaar nauwelijks een gitaar hebben vastgehad, laat staan samen gespeeld – komen speciaal voor Terug Naar AFF weer bij elkaar, in dezelfde line-up, op hetzelfde podium, in dezelfde omstandigheden, voor hetzelfde publiek. Georganiseerd door de oorspronkelijke organisatoren en crew. Kort samengevat: een achterwaartse salto richting verleden, omdat retro de toekomst is.

Marble Sounds en Isbells

Geen enkele van de bands heeft de jaren ’90 overleefd, maar de muzikanten wél. Zo is Gianni Marzo, destijds headliner met zijn band Adelmo Fuzzy, nog steeds (zeer) actief. Hij speelt en schrijft songs voor en met Astronaute, Marble Sounds en Isbells.

Terug Naar AFF (94) vindt plaats op zaterdag 23 juli 2016 op de terreinen aan de Melbergstraat in Genk. Toegang is uiteraard gratis.

Affiche: No Ticket, Ghostbitch, Perfume Garden, Stick, Limonade Joe, Fruitcake Freddy, Frank De Roeck, Viva Vinyl, Adelmo Fuzzy.

Alle info: www.terugnaaraff.be of www.facebook.com/terugnaaraff.

Terug Naar AFF is overigens niet te verwarren met het 'echte' Absolutely Free Festival. Dat vindt plaats op 5 en 6 augustus op C-Mine in Genk. www.absolutelyfree.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio