Zoveel kost een gepersonaliseerde nummerplaat voortaan

Print
Zoveel kost een gepersonaliseerde nummerplaat voortaan

Foto: Kurt Desplenter

Wie met een gepersonaliseerde nummerplaat aan zijn auto wil pronken, zal daarvoor binnenkort 2.000 euro moeten ophoesten. Dat staat in een koninklijk besluit van Mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR), dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Het gaat om een verdubbeling van het huidige tarief.

Het koninklijk besluit, dat nog voor advies naar de Raad van State verhuist, voert voor verschillende tarieven voor de inschrijving van voertuigen een verhoging door. Die moet bepaalde werkingskosten van concessionaris bpost en van de Directie Inschrijving van Voertuigen (DIV) beter dekken. Op het kabinet-Galant wijst men er op dat de tarieven al vijftien jaar niet meer waren aangepast en dat de tarieven in ons land, in vergelijking met de buurlanden, nog steeds in de lagere vork liggen.

Het uitreiken van een kentekenbewijs of een duplicaat kost voortaan 30 euro. Een nieuw kentekenbewijs, bijvoorbeeld bij wijziging van de technische of administratieve gegevens, kost 45 euro. Een tijdelijk kentekenbewijs van korte duur zal 75 euro kosten, terwijl je voor een inschrijving 'proefritten' of 'handelaar' 100 euro zal moeten betalen. De geldigheid van beide inschrijvingen vernieuwen, kost in de toekomst 45 euro.