Twintiger sterft op Mont Ventoux tijdens tocht voor zieke vriend

Print
Twintiger sterft op Mont Ventoux tijdens tocht voor zieke vriend

Foto: Facebook

Een 29-jarige man uit Nijlen is donderdag in Frankrijk verongelukt toen hij de Mont Ventoux afdaalde. Kevin Slachmuylders, keepertrainer bij VV Duffel, was samen met enkele vrienden voor het goede doel de berg opgereden maar bij de afdaling ging het mis, schrijft de voetbalclub op Facebook.

Kevin was met een paar vrienden naar Frankrijk gereisd om er hun kameraad Gert Tielemans te steunen. De twintiger raakte een jaar geleden verlamd, maar kwam er dankzij intensieve revalidatie in het UZ Pellenberg weer bovenop. Als ultieme uitdaging zou hij de Mont Ventoux beklimmen.

Tijdens de laatste afdaling donderdag liep het echter fout. ‘Bij de laatste afdaling is Kevin ten val gekomen en niet meer wakker geworden. Niet te begrijpen en zo oneerlijk!’, schrijft Karen Tielemans. ‘Zijn inzet voor onze Gert (en UZ Pellenberg) was enorm groot! Niet te geloven hoeveel energie hij had en hoe hij het allemaal klaarspeelde. En dat allemaal met die geweldige lach! Niets was teveel’, klinkt het.

Volgens onze informatie zou Kevin tijdens de afdaling in een scherpe bocht onwel zijn geworden, waarop hij ten val kwam. Hij kwam met zijn hoofd tegen het wiel van een wagen terecht en overleed ter plekke.

 

 

RUST ZACHT KEVIN...Gisteren kwam door een tragisch ongeval bij de afdaling van de Mont Ventoux ex-KFCD keeper Kevin...

Posted by KFC Duffel on Thursday, September 10, 2015

 

Donderdag nog zette Gert Tielemans verschillende foto’s van de trip op Facebook, op zijn pagina ‘Van 0 naar 1912’. Ook Kevin is meermaals te zien op de foto’s.

 

 

 

Zaterdag was er in Duffel een benefiet gepland voor Gert en het UZ Pellenberg, maar dat feest is afgelast.