10 jaar kunstpunt CARÉ

Print

Hasselt-Centrum

Hasselt - Een heel decennium lang organiseert de kunstkring verbonden aan het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Hasselt (VOC) tentoonstellingen. Tijd om te vieren. En vieren doe je niet alleen. Daarom treedt de kring buiten haar grenzen. Want naast tentoonstellingen in eigen huis, is er nog heel wat te doen.

Op vrijdag 4 september werd het feest geopend met een drievoudige vernissage. Aan de hand van de tentoonstellingen van de afgelopen 10 jaar bouwde het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum immers een mooi archief op. Deze werken zijn te zien doorheen het hele gebouw. Exposanten van de voorbije tien jaar stellen bovendien actueel werk voor. En ook de meeste bestuursleden van kunstpunt CARÉ zijn zelf artistiek actief en tonen hun werk. “Het is onbegonnen werk om alle deelnemende exposanten te noemen,” aldus voorzitter Tony Vaelen. “Maar je vindt er werk van onder meer Freddy Schoofs, Danny Vliegen, Lieve Ulburghs, Fred Eerdekens,… Het is hartverwarmend te ervaren dat we de afgelopen jaren een goede band hebben opgebouwd met al deze kunstenaars”.

Dat die goede band er is, blijkt ook uit andere initiatieven die genomen werden om de kunstkring in de kijker te zetten. Zo stellen heel wat kunstenaars hun atelier open, kan je naar een workshop Solarplate van Olivier Martens en Dicky Vlayen en interactieve gesprekken met Carlo Valkenborgh en Aimé Put. Ivo Konings leest dan weer voor uit eigen werk en Catharina Kilanowski en Gerda Steegmans stellen tentoon in de Bottelarij. Vanaf 2 oktober is er nog een tentoonstelling in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. Op 18 oktober wordt het feest afgesloten met een veiling van kunstwerkjes die gemaakt werden voor het goede doel. John Joris zorgt dan voor live muziek.

Het hele programma vind je op kunstpuntcare.wordpress.com.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio