Dumoulin: ‘In het wiel blijven als het moet, aanvallen als het kan’

Print
Dumoulin: ‘In het wiel blijven als het moet, aanvallen als het kan’

Foto: EPA

Tom Dumoulin kiest vrijdag mogelijk de aanval in de slotkilometers van de negentiende etappe van de Ronde van Spanje. ‘De aankomst ligt me wel’, zei de Nederlander vlak voor de start. ‘Als er een kans komt zal ik het zeker niet nalaten, maar die kans moet wel komen. Ik ga hem niet opzoeken. Maar mijn voornaamste doel is nog steeds het verdedigen van de rode trui.’

Wielrennen op Sportwereld.be

Dumoulin verdedigt een voorsprong van slechts drie seconden op Fabio Aru. De negentiende etappe eindigt op de kasseien van de oude binnenstad van Avila. Dumoulin gaat normaal gesproken makkelijker over de kasseien dan zijn Italiaanse concurrent. Met het oog op de zware etappe van zaterdag zal het Dumoulin goed uitkomen als hij zijn huidige marge op Aru nog een beetje kan vergroten. De Italiaan heeft al aangekondigd dat hij zaterdag gaat aanvallen op minimaal één van de vier cols van de eerste categorie. Dumoulin wist donderdag alle aanvallen van Aru te pareren.

Zelf de aanval kiezen in de etappe van vrijdag is echter geen optie voor de Limburger, zo zei hij tegen de NOS. ‘Normaal gezien zal ik in zijn wiel blijven. Ik moet gewoon de dingen doen die ik moet doen. Het zijn zeker niet de allergezelligste of leukste dagen van mijn loopbaan. Het is best stressvol, maar het gaat hopelijk na afloop wel iets heel moois opleveren’, zei de Limburger voor de negentiende etappe.