Kindermagazines Bazaar en Kastaar voorgesteld in Freinetschool

Print

Nieuw-Termien

Genk - De stad Genk pakte gisteren uit met twee nieuwe kindermagazines. Enerzijds de Kastaar voor de kinderen van de eerste kleuterklas tot en met het tweede leerjaar en anderzijds de Bazaar voor de leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar. Beide magazines volgen het Potloodje op, het stedelijke kindermagazine dat al sinds 1993 verdeeld wordt onder alle schoolgaande Genkse kinderen tussen 3 en 12 jaar.

“Potloodje was toe aan een make over,” verklaart schepen van Jeugd Anniek Nagels. Met het begin van het nieuwe schooljaar is de opvolging verzekerd door niet één maar twee nieuwe magazines. “Dat is een zeer bewuste keuze. Door de magazines te splitsen, kunnen we ons meer focussen op een doelgerichte communicatie naar de kinderen toe,” verduidelijkt schepen Nagels. “De Bazaar bevat leuke artikels en weetjes die voor en door de kinderen gemaakt zijn, terwijl de Kastaar zich echt naar de allerkleinsten richt met spelletjes en heel laagdrempelige artikels.” Het uitgangspunt van de Bazaar en Kastaar is om alle activiteiten en initiatieven van de stedelijke diensten op een speelse manier in de kijker te zetten.

Volledig Genks
Nieuwe is dat de magazines voortaan niet alleen vóór, maar ook dóór de kinderen gemaakt worden. Concreet komt telkens een andere Genkse klas aan de beurt als ‘gastredactie’. De eerste editie werd mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van de leerlingen van de Freinetschool in Termien-Sledderlo. Zij stelden op donderdag 10 september het magazine voor aan de pers. “Alle volgende edities zullen door andere klassen gemaakt worden,” vertelt schepen Nagels. “Ieder school zal zo na verloop van tijd aan bod zijn gekomen.” In totaal zullen ruim 8.000 schoolgaande kinderen Bazaar en Kastaar ontvangen. De ene maand verschijnt Bazaar, de volgende maand Kastaar.

Belangrijk aan beide magazines is dat ze volledig Genks kleuren. Niet enkel de leerlingen die meewerken aan het boekje komen van een Genkse school, ook de illustratoren hebben een relatie met Genk. “Geen enkele tekening of foto wordt nog van het internet geplukt. Bazaar en Kastaar zijn magazines die op en top Genk ademen,” sluit schepen Nagels af.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio