Pacquiao wil sancties en rematch tegen Mayweather

Print
Pacquiao wil sancties en rematch tegen Mayweather

Foto: AFP

De Filipijnse bokser Manny Pacquiao wil opnieuw de ring in tegen Floyd Mayweather en heeft ook om sancties tegen de Amerikaan gevraagd. Dat heeft hij in de Filipijnse pers laten optekenen.

‘Pac-Man’ verloor op 2 mei Las Vegas ‘de kamp van de eeuw’ tegen Mayweather, maar kon door een schouderblessure niet voluit boksen tegen zijn Amerikaanse opponent en is intussen onder het mes gegaan. Onlangs is echter aan het licht gekomen dat Mayweather voor aanvang van de kamp een inspuiting gekregen heeft. Die was weliswaar (achteraf) toegestaan door het Amerikaans antidopingagentschap, maar Pacqiao van zijn kant had geen toestemming gekregen om een pijnstiller in te nemen.

‘Het Amerikaans antidopingagentschap moet gepaste sancties opleggen om zijn geloofwaardigheid te behouden en om aan de hele wereld te laten zien dat Mayweather geen voorkeursbehandeling gekregen heeft. Daarom ook wil ik een nieuwe kamp, zonder blessure en met fair play. Geen gevecht waarbij het kamp-Mayweather de regels bepaalt’, klinkt het.

Begin mei stond in de MGM Grand in Las Vegas ‘The Fight of the Century’ tegen Pacquaio op het programma. Na een teleurstellende kamp haalde Mayweather het op punten. Met een omzet van zo’n 400 miljoen dollar (357 miljoen euro) brak de wedstrijd alle records. Floyd ‘Money’ Mayweather streek minstens 120 miljoen dollar op, Pacquiao was verzekerd van minimaal 80 miljoen dollar. De Amerikaan moest zijn WBO-titel achteraf echter afstaan omdat hij volgens de WBO een aantal reglementen had overtreden. Zo was Mayweather in meerdere gewichtsklassen titelhouder en miste hij de deadline om 200.000 dollar van de opbrengst aan de WBO over te maken. Zaterdag kampt Mayweather in zijn 49e en naar eigen zeggen laatste kamp tegen zijn landgenoot Andre Berto.