Mourinho bevestigt: Rode Duivel Thibaut Courtois lange tijd aan de kant

Print

Thibaut Courtois Foto: Photo News

Slecht nieuws voor Thibaut Courtois. De doelman scheurde de meniscus in zijn rechterknie, moet geopereerd worden en is lange tijd geblesseerd. Dat zei zijn coach bij Chelsea, Jose Mourinho. Courtois mist dus ook de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Israël en Andorra.

De 23-jarige Thibaut Courtois blesseerde zich woensdag na zijn terugkeer uit Cyprus tijdens de training bij Chelsea. Uit de eerste vaststellingen bleek dat de meniscus geraakt was. Donderdag onderwierp Chelsea de Belgische nummer één aan bijkomende testen. Die tests bevestigden het slechte nieuws: de meniscus in zijn rechterknie moet geopereerd worden.

Toppers

Hoe lang hij Courtois moet missen, wilde of kon Mourinho voor de wedstrijd tegen Everton niet zeggen. Maar de Portugees gaf aan dat hij het ‘lange tijd’ zonder onze landgenoot moet stellen. Over hoe de Rode Duivel zijn blessure precies opliep wilde zijn coach ook niets kwijt.

Met Chelsea mist Courtois onder meer de wedstrijden tegen Everton (dit weekend), Arsenal en Porto. Met de Rode Duivels mist hij de interlands tegen Andorra en Israël begin oktober. Allicht is hij 2 à 3 maanden out.

Vervangers

Chelsea liet afgelopen zomer tweede doelman Petr Cech naar concurrent Arsenal vertrekken en trok Asmir Begovic van Stoke City aan als stand-in. Die krijgt de komende weken dus zijn kans. ‘Het is een flinke klap wanneer de beste doelman van de wereld geblesseerd raakt, maar met Asmir Begovic hebben we een van de besten om hem te vervangen’, aldus Mourinho.

Bij de Rode Duivels schuift Simon Mignolet (Liverpool) tijdelijk een plaatsje op.

Pechseizoen Chelsea

Voor Chelsea is de blessure van Courtois de zoveelste van een lange rij tegenslagen. Eerder raakten al Diego Costa, Oscar, Traore en Ramires geblesseerd. Mourinho schoof begin dit seizoen nog clubarts Eva Carneiro opzij nadat die zonder zijn goedkeuring het veld was opgelopen om Eden Hazard te verzorgen. Die moest vervolgens even naar de kant, waardoor zijn ploeg even met tien man verder moest. Courtois had immers al een rode kaart gekregen.

In de Premier League staat de kampioen na vier speeldagen pas dertiende met amper vier punten en een negatief doelsaldo.