Politie werpt wanhopige vluchtelingen voedsel toe

Print
Donderdag zijn 3.601 vluchtelingen de Servisch-Hongaarse grens overgestoken, ondanks de aanwezigheid van militairen en prikkeldraad. Dat is een nieuw record, zo meldt het Hongaarse ministerie van Defensie vrijdag. Ondertussen doen verschillende filmpjes de ronde op het internet. Op de grens met Macedonië worden vluchtelingen geslagen met matrakken en ze worden door de politie bekogeld met voedsel.

Het vorige record werd pas woensdag gevestigd, met 3.321 asielzoekers. Boedapest wil de werken versnellen om de 175 kilometer lange grens met Servië af te sluiten. Er werd prikkeldraad geïnstalleerd en het aantal militairen aan de grens bedraagt nu al 3.800.

De toestroom van vluchtelingen heeft ook gevolgen voor de grensovergangen tussen Hongarije en Oostenrijk, waar zowat alle vluchtelingen naartoe willen om uiteindelijk in Duitsland asiel aan te vragen. Donderdag staken 8.000 migranten de grens over naar het Oostenrijkse Nickelsdorf. De autosnelweg die van Hongarije naar Nickelsdorf leidt, werd vrijdagochtend opnieuw afgesloten omdat te veel mensen te voet gebruikmaken van de rijweg.
 

Lees ook: Grenspolitie slaat vluchtelingen met matrak