Sesambroodjes

Print
Ingrediënten: Voor de broodjes: 500 gram bloem, 100 ml water, 150 ml melk, 1 ei, 50 ml olie, 1 koffielepel zout, 3 koffielepels suiker, ½ blokje gist. Om af te werken: 50 ml water, 3 eetlepels druivensiroop, 90 gram geroosterde sesamzaadjes.

Bereiding

Doe 500 gram bloem in een kom
Warm  150 ml melk op tot ze lauwwarm is en voeg ze samen met de suiker, het zout en de olie bij de bloem.
Laat de gist oplossen in het water en voeg toe aan het bloemmengsel.
Voeg aan het mengsel 1 ei toe.
Kneed alles stevig tot het deeg soepel en glad is.
Laat de deegbol tien minuten rusten onder plastic folie.
Rol het deeg uit tot een lange worst en verdeel in tien gelijke delen.
Voor de afwerking dip je elk broodje eerst in de druivensiroop, die je eventueel aanlengt met water. Vervolgens rol je elk broodje in de geroosterde sesamzaadjes.
Laat de broodjes een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes gedurende 20 minuten af.

Tip van Beyhan: hou de broodjes goed in de gaten, elke oven is anders. Als de broodjes mooi goudbruin zijn, zijn ze klaar om uit de oven gehaald te worden. 

Je kan het recept hier in pdf downloaden.