Tim Finoulst en Annelies Verbeke op Zin in zomer

Print
Tim Finoulst en Annelies Verbeke op Zin in zomer

Foto: Marc Vos

Genk - Ter gelegenheid van het Festival Zin In Zomer werd Annelies Verbeke door Friedl Lesage geïnterviewd over haar nieuwe boek Dertig Dagen, en dit in een tent op het voormalige mijnterrein van Waterschei.

Het boek Dertig Dagen bestaat uit dertig hoofdstukken waarin Verbeke het wedervaren vertelt over een Senegalese klusjesman in de Westhoek, die door zijn beroep allerhande verhalen te horen krijgt.

De jonge Genkse jazzgitarist Tim Finoulst luisterde de avond op met een halfuurtje mooie jazzmuziekjes tussendoor. Volgende vijf stukken speelde hij, en vooral de opener was een verrassing :

- Dear Someone : een prachtig rustig en introspectief nummer van Gillian Welch, in een prachtige jazzversie met wat Django-invloeden ; niet echt iets dat ik verwacht had door een jazzgitarist te horen spelen
- April : prachtig
- Wild Mountian Theme : een traditional die gespeeld werd als een vrolijk walsje
- Days Of Wine And Roses : een nummer van Henry Mancini/Johnny Mercer, lichtvoetig en vrolijk swingend
Strong Woman : een eigen compositie van Finoulst, heel rustig en bedachtzaam

Tim Finoulst zag ik dit jaar ook al live met Carlo Nardozza & Rob Van Spauwen ter gelegenheid van het huiskamerfestival 30-30-30 in Genk. Echt een goed concert. Een fragment hiervan kan je hier zien : https://www.youtube.com/watch?v=kvhh9c3I4yk

Samen met de straffe jazz-zangeres Kim Versteynen verzorgt Finoulst ook het voorprogramma van Dave Douglas Quintet in de Muze in Heusden Zolder op 23/10/15. Het duo heeft tevens eind 2014 samen een cd gemaakt, First Time.

Gillian Welch

Dear Someone is afkomstig van de derde plaat Time (The Revelator) van Gillian Welch uit 2001. In totaal heeft Welch vijf albums gemaakt en ze zijn allemaal ontstellend goed. Gillian Welch is voor mij niets minder dan een van de mirakelen van de hedendaagse muziek.

Een hele tijd geleden zag ik Welch live in de AB Club en dat was een magnifiek concert. Ik hoop haar nog eens terug live aan het werk te horen, maar naar verluidt heeft ze panische vliegangst...

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio