Stadionverbod dreigt voor ‘idioten’ van Philippe Geubels

Een experiment van het Vier-programma ‘Geubels en de Idioten’ zou wel eens tot een stadionverbod kunnen leiden voor Pedro Elias en Sarah Vandeursen, de twee proefkonijnen die in het programma de meest bizarre vragen van Philippe Geubels beantwoorden. De twee wilden uittesten of ze gratis de wedstrijd België-Bosnië-Herzegovina konden bijwonen in het Brusselse Koning Boudewijnstadion.

Twee keer slaagden ze erin tot aan het voetbalveld te komen zonder ook maar enige toelating. De tweede keer dankzij een amateuristisch in elkaar geflanste vermomming als medewerker van het Rode Kruis. In een stadion rook iemand onraad, waarop de twee op de vlucht gingen en ongehinderd het stadion konden verlaten. Net buiten het stadion bestelden de twee ‘idioten’ nog een hamburger, waarop ze werd opgepakt door de politie: het Koning Boudewijnstadion eindigt niet aan de uitgang van het stadion, maar aan de omheining in een wijde omgeving errond.

Pedro Elias en Sarah Vandeursen riskeren nu een stadionverbod van twee jaar. Ze moeten nog verhoord worden, de aanklacht luidt ‘het zich uitgeven voor een medewerker van het Rode Kruis’. Volgens Pedro Elias kon het Rode Kruis er “echt niet om lachen.” Voor Sarah Vandeursen zou een stadionverbod geen straf zijn: zij was nog nooit in een voetbalstadion geweest en was dat ook niet meer van plan.

Lees meer over deze stunt in Het Belang van Limburg