© pinterest

© pinterest

© pinterest

© pinterest

© pinterest

© pinterest

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zo ben je creatief met afval

Flessen, blikken, hopen aan karton... Iedere dag hebben we wel iets van afval om weg te gooien. Maar wat als we u vertellen dat er veel moois uit afval kan vervaardigd worden? Enige vereiste: een beetje creativiteit. En misschien ook wel een beetje handigheid, dat ook ja... Handen uit de mouwen en recyclen maar!

wbellemans

Sfeervolle flessen

Lege flessen wijn of andere drank? Oke, dat geluid van glas dat kapotspringt in de glasbak kan voldoening geven. Maar geeft aangename sfeerverlichting ook geen rustgevend gevoel? Juist ja! Gedaan dus met naar de glasbak karren want glazen flessen zijn ook ideale kaarsenhouders. Voor wie liever niet zelf de bodem van de fles verwijderd - of gewoon een beetje lui is - zijn bottle lights dan weer de ideale oplossing. Deze aan kurken bevestigde lampjes kan je op het internet op verschillende websites kopen.

Toiletkunst

Wie altijd zijn toiletrolletjes rechtstreeks bij het papier en kartoon smeet, denkt in het vervolg twee keer na. Met al enkele rolletjes kan je allerlei moois maken. We hebben het allemaal op school wel eens zien passeren, leuke mannetjes of diertjes vervaardigd uit dat kleine rolletje karton. Maar van enkele rolletjes kan je ook prachtige wanddecoratie vervaardigen. Met een bus gouden of zilveren lak in de hand vervolledig je het resultaat. Geef toe... Om te zien dat het gemaakt is van toiletrolletjes moet je het al van dichtbij bekijken...

Lampen met een tweede leven

Lamp kapot? Geen probleem! Het is misschien maar iets klein, maar daarom is het niet minder mooi én... je kan er alle kanten mee uit. Een mini-vaasje, een olielampje... Zoveel opties om dat kleine bolletje een nieuwe plek in je interieur te geven.

De origineelste lampenkap

Voor wie blikjes met de hopen verslindt: begin eens de lipjes van blikken te sparen! Op het internet circuleren veel coole dingen die je er van kan maken waaronder een handtas of deze leuke lampenkap. Het kost misschien wel wat tijd, maar een originelere lamp dan deze zul je niet snel vinden. En geef toe... Een beetje bezigheidstherapie kan geen kwaad, vooral niet als je kijkt naar het eindresultaat!

Opnieuw vullen wat je leegmaakt

Wij mensen lijken soms wel verzamelingswoede te hebben. En alle prulletjes die we bij elkaar sparen, hebben natuurlijk ook een plaats nodig. Soepblikken en andere varianten kunnen perfect dienen als opbergers. Voor pennen en potloden, bestek of ander keukengerei, legoblokjes... Goed uitgewassen en voorzien van een likje verf, ziet het er best oke uit. Je kan de blikjes helemaal stylen naargelang eigen smaak.

Lees meer over ons dossier 'Zwerfvuil in Limburg'.