AB InBev investeert 55 miljoen euro in Leuvense Stella-brouwerij

Print
AB InBev investeert 55 miljoen euro in Leuvense Stella-brouwerij

Foto: Photo News

AB InBev gaat 55 miljoen euro investeren in de Stella Artois-brouwerij in Leuven. Dat heeft de brouwer donderdag aangekondigd. Er wordt geïnvesteerd in een vierde brouwlijn en de uitbreiding van de fermentatie- en filtratie-installaties.

De investering is een gevolg van de groeiende exportvraag naar Stella Artois. De capaciteit wordt zo opgedreven van 9 miljoen hectoliter naar 12 miljoen hectoliter.

Volgens InBev Belgium, de Belgische dochter van AB InBev, tonen de investeringsplannen ‘het belang aan van de verankering van AB InBev in Leuven’.

De start van de bouw van de capaciteitsuitbreiding is gepland voor medio oktober, om volledig afgerond te zijn begin 2017. Onlangs werd nog voor 24 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe afvullijn in de brouwerij van Leuven.

‘Wij zijn erg blij deze nieuwe investering voor onze Leuvense brouwerij te kunnen aankondigen. Leuven blijft een bijzondere plaats voor AB InBev want wij zijn fier op onze Leuvense roots met Stella Artois als meest verkochte Belgische bier wereldwijd’, aldus Eric Lauwers, Business Unit President Benelux.