Roman van Tom Lanoye wordt verfilmd

Print
Roman van Tom Lanoye wordt verfilmd

Foto: Photo News

Tom Lanoye heeft de rechten van zijn roman “Het Derde Huwelijk” verkocht aan het productiehuis Frakas Productions voor een Franstalige verfilming. Dat heeft zijn verdeler WPG Uitgevers donderdag laten weten. Regisseur van de prent wordt onze landgenoot David Lambert, bekend van onder meer “Hors les Murs” (2012) en “Je Suis à Toi” (2014).

Lanoye kent een stijgend succes in de Franstalige wereld. Eind augustus presenteerde hij in Namen, tijdens L’Intime Festival van curator Benoît Poelvoorde, nog zijn nieuwste vertaling: “Esclaves Heureux” (“Gelukkige Slaven”). Eerder publiceerde zijn Parijse uitgever reeds “La Langue de Ma Mère” (“Sprakeloos”), “Les Boîtes en Carton” (“Kartonnen Dozen”), “Tombé du Ciel” (“Heldere Hemel”) en “Forteresse Europe” (“Fort Europa”).

“Het Derde Huwelijk”, in het Frans “Troisièmes Noces”, dateert uit 2006. Een oude, doodzieke homoseksueel gaat een schijnhuwelijk aan met de jonge zwarte vriendin van een volslagen onbekende. Het moet hem een forse beloning bezorgen en het meisje de Belgische nationaliteit. De plannen van alle betrokkenen lopen echter spaak.

De roman stond op de shortlist van zowel de Libris Literatuurprijs als de Gouden Uil en haalde al tien drukken, goed voor 50.000 exemplaren.