Vakantie

Dit zijn de mooiste designhotels ter wereld

Print
Elk jaar wordt tijdens het World Architecture Festival een award gegeven aan het best ontworpen hotel ter wereld. Welk gebouw in de prijzen valt, wordt pas begin november bekendgemaakt tijdens de officiële uitreiking in het Marina Bay Sands hotel in Singapore. Maar de negen concurrenten - van een lodge in Afrika tot een omgebouwde fabriek in China - zijn inmiddels bekend. Een overzicht.

Sandibe Safari Lodge
Botswana, Afrika

Deze lodge is opgebouwd uit natuurlijke materialen en is volledig in de leefwereld van wilde dieren geïntegreerd. Pièce de résistance is de volledig overdekte loungeruimte die iets weg heeft van een geraamte en een mooi uitzicht biedt op het Okavangomoeras.

Vanaf 1.017 euro per nacht (per persoon!)
Meer info: www.andbeyond.com

G Kelawai Hotel
Penang in Maleisië
Dit strak ontworpen hotel telt 24 verdiepingen en 208 kamers en valt erg in de smaak bij zakenreizigers. Wedden dat het zwembad en de bar op het dak er iets mee te maken hebben?

Vanaf 118 euro per nacht
Meer info: www.ghotel.com.my

Lanserhof Lake Tegern
Beieren, Duitsland

Hier kan je sinds januari 2014 terecht om helemaal tot rust te komen. De focus in dit hotel ligt dan ook op gezondheid en herstel na een ingreep. De kamers laten veel licht binnen en geven uit op een grasvlakte die voor elke bezoeker toegankelijk is.

Vanaf: prijzen variëren
Meer info: www.lanserhof.com

Maxx Royal Kemer Resort & Spa
Antalya, Turkije

Meer privé dan dit kan een resort haast niet zijn: je ontspant er tussen twee baaien, achter het hotel ligt een groot bos en ervoor vind je de zee. Het bouwwerk uit 1987 gaat ook helemaal op in het landschap.

Vanaf 90 euro per nacht
Meer info: www.maxxroyal.com

Öijared Hotel
Floda, Zweden
Hout kreeg de hoofdrol in dit hotel, dat werd gebouwd in 1988. Van zonneschermen uit hout tot donkere eiken vloeren: ze zorgen ervoor dat je één kunt worden met de omringende natuur. Het hotel beschikt slechts over 34 kamers, maar heeft 200 bedden. Je kan dus met het hele gezin knus in een kamer overnachten.

Vanaf 151 euro per nacht
Meer info: www.oijared.se

St Regis
Istanboel, Turkije
Klassiek ontmoet modern in dit imposante gebouw. Sommige kamers kijken uit op drie verschillende straten, maar elk gastenverblijf kan op elk moment van de dag en volgens de wensen van de vakantiegangers verduisterd of verlicht worden.

Vanaf 350 euro per nacht
Meer info: www.thestregisistanbul.com

Thermal Spa Hotel
Eskisehir, Turkije
In Turkije staan veel hippe hotels: dit is het derde in de shortlist en is eigenlijk veel meer dan een slaapplek. In deze arena kan je ook trouwen en genieten van een dagje in het kuuroord.

Vanaf 57 euro per nacht
Meer info: eskisehir.rixos.com

Ulrichshof
Rimbach, Duitsland
Als je dit hypermoderne compex ziet, houd je het bijna niet voor mogelijk dat het ooit een boerderij was. Een team van architecten, psychologen en lichtdesigners zaten samen om het gebouw eigentijdser te maken en te blenden met de omliggende natuur zonder dat het aan authenticiteit verloor.

Vanaf 126 euro per nacht
Meer info: www.ulrichshof.com

Youth Hotel in iD Town
Shenzhen, China

De voormalige fabriek werd in 2012 omgebouwd tot een hostel, maar er was niet veel geld voor het project. En dat speelde in het voordeel van de architecten, die originele elementen met een knipoog naar de geschiedenis van het gebouw in de renovatie konden verwerken.

Vanaf 11 euro per nacht
Meer info: www.facebook.com-

Niet te missen