Bouwvergunning toegekend voor grootste slachthuis van het land

Print

De Antwerpse deputatie heeft de stedenbouwkundige vergunning goedgekeurd voor een nieuw slachthuis in Oevel, dat het grootste van het land moet worden. Dat hebben de oprichters donderdag bekendgemaakt.

De vergunning was eerder geweigerd door de gemeente Westerlo, maar is nu door de deputatie unaniem goedgekeurd. Eerder had bevoegd minister Joke Schauvliege al een milieuvergunning toegekend.

Daarmee zijn alle vergunningen op zak om begin november te starten met de bouw van het nieuwe slachthuis, dat Sus Campiniae zal heten (Latijn voor ‘varken van de kempen’), aldus Dirk Nelen, ceo van Noordvlees Van Gool. Sus Campiniae is voor elk de helft in handen van groep Noordvlees Van Gool en de groep Vanden Avenne.

Het nieuwe slachthuis komt op het industrieterrein in Oevel, en wordt met 40.000 slachtingen van varkens per week het grootste van het land, aldus Nelen. De bouw van het slachthuis zal een jaar duren. Het slachthuis zal volgens de eigenaars voor minstens honderd nieuwe banen zorgen in de regio.

De bouw van het slachthuis is omstreden. Een actiecomité kondigde eerder aan naar de Raad van State te stappen tegen het slachthuis.