Wijngilde De Sleedoorn viert jubileum

Print

Foto: Katheline Hendrikx

Genk - Het was zaterdag vijf september een feestelijke dag voor wijngilde de Sleedoorn. In 1995 werd door enkele personen een tweede wijngilde in Genk gesticht. Het twintigjarig jubileum heeft de gilde dan ook met de nodige luister gevierd.

Voorzitter John Dalemans sprak een welkomstwoord uit tijdens de academische zitting in het stadhuis. In het kort beschreef hij de geschiedenis van de gilde. Daarna nam schepen van Cultuur Anniek Nagels het woord. Heel enthousiast beschreef zij waarom de Sleedoorn een meerwaarde is voor de stad Genk. Het bestuur en de leden werden door haar gefeliciteerd met hun twintig jarig bestaan. Als aandenken van deze viering schonk mevrouw Nagels in naam van de stad Genk aan de voorzitter een porseleinen schaal, gemaakt door de plaatselijke kunstenaar Piet Stockmans.

Het was een aangename verrassing toen mevrouw Vivianne Claes het hele bestuur in naam van iedereen bedankte voor hun jarenlange inzet. Ook had ze voor het bestuur en de twee commissarissen een geschenk. Dit werd dan ook in dank aangenomen. Na de receptie ging het hele gezelschap naar het clublokaal. Na enkele omzwervingen gemaakt te hebben heeft de Sleedoorn, nu een vaste stek in het buurthuis van 't Kliniekske in Winterslag. Hier vinden al de activiteiten plaats, zoals het wijn maken, de vergaderingen en ook de festiviteiten. De aanwezigen op dit feest namen plaats aan de mooie gedekte tafels. Er werd echt genoten van het heerlijke diner dat aan tafel geserveerd werd. Na het diner was er tijd voor een gezellig samenzijn. Het feest ging eigenlijk veel te snel voorbij, een mooie dag om niet te vergeten. Veel tijd om bij deze viering stil te staan is er voor het bestuur niet, er volgt nu een drukke periode. Appelwijn maken, sleedoorn plukken, wijnen bottelen enz.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio