Beauty

Nazomeren: zo blijft je vakantiekleurtje langer zitten

Print
Nazomeren: zo blijft je vakantiekleurtje langer zitten

Foto: SS

Met een (korte) Indian summer in de lucht hebben we beslist nog geen zin in panty’s en lange mouwen. Alleen: hoe zorg je ervoor dat je mooie bruine kleurtje extra lang blijft zitten? Onze tips en tubetjes voor een summerglow die makkelijk de hele septembermaand overleeft.

1. Water drinken
Als je huid gedehydrateerd raakt, gaat ze veel sneller schilferen. Om ervoor te zorgen dat je gebruinde huidlaagje wat langer blijft, hydrateer je van binnenuit door voldoende water te drinken.

2. Je huid zacht houden
De opperhuid vernieuwt zich om de 28 tot 40 dagen. Om dat proces zo lang mogelijk uit te stellen, hydrateer je de huid ook aan de buitenkant. In de weken na je (zomer)vakantie doe je dat maar liefst twee keer per dag. Dat kan met je gewone bodycrème, maar een aftersun is vaak nog nét iets efficiënter omdat die actieve ingrediënten bevat om de zongebruinde huid te kalmeren en je tintje langer te onderhouden. Sommige aftersuns stimuleren zelfs het natuurlijke bruinproces zonder dat daar nog een zonnestraaltje aan te pas komt.

  • Lancaster Tan Maximizer Soothing Moisturizer, met tan activator complex dat je bruine tint met één maand kan verlengen (zonder nieuwe blootstelling aan de zon), 36,11 euro in de parfumerie
  • Bronze After Sun van Nivea Sun, met natuurlijk Pro Melanine extract. Stimuleert niet alleen de natuurlijke bruining van de huid, maar zorgt er ook voor dat je bruine kleur langer blijft zitten. 9,99 euro in de grootdistributie en bij de drogist.
  • & Other Stories Bonbon Tree Body Lotion, diep hydraterende maar toch lichte bodylotion. Verslavend geurtje! 9 euro, bij & Other Stories en op stories.com

3. Geen douchegel gebruiken
Nog een tip om extra te hydrateren: vervang je douchegel door een doucheolie, die reinigt en houdt tegelijk de vochtbalans van je huid op peil.

  • Kruidvat Douche Olie, 2,49 euro, bij Kruidvat
  • Louis Widmer Remederm Doucheolie, 11,20 euro, in de apotheek
  • Collistar After Sun Shower Shampoo, 24,95 euro, in de parfumerie
  • Rituals Fortune Oil – caring shower oil, 8,50 euro

4. Niet waxen
Als je de bovenste laag van je huid weghaalt, neem je – vanzelfsprekend – ook je bruine tintje weg. Niet doen: waxen, scrubben of exfoliërende lotions op basis van fruitzuren gebruiken. Scheren kan eventueel (niet te veel druk zetten op je mesje), maar een elektrische ladyshave is nog liever voor je bruine tintje.

5. Een likje zelfbruiner toevoegen
Een veel minder riskante operatie dan op melkwitte benen: kleur je zomerhuidje af en toe bij met een likje zelfbruinende bodylotion. Met deze valsspelers zit je goed:

  • Dove Summer Revived, hydrateert diep en onderhoudt je bruine kleurtje met een geleidelijke zelfbruiner. Heel natuurlijk resultaat. 7,99 euro, bij de drogist en in de grootdistrubutie.
  • Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster, voeg een paar druppeltjes aan je dagcrème toe voor een realistisch bruin kleurtje en een geloofwaardige summerglow. 26 euro, in de parfumerie
  • Uriage Bariésun Silky Self-Tanning Lotion, met thermaal water dat de huidbarrière versterkt. Lage dosis DHA, dus goed voor een kleurtje dat je geleidelijk aan opbouwt. 14,90 euro, in de apotheek.

Niet te missen