Ouders interviewen zoontje over 'foltering' in kleuterschool

Print
Het verhaal van de vermeende foltering van een vijfjarig kind in een Antwerpse school blijf de gemoederen verhitten. Er is nu een filmpje opgedoken van het kind. Op de beelden is te zien hoe de ouders de jongen zelf interviewen over de feiten. De ouders bezorgden de beelden aan de Turkse krant Zaman Belçika, die het filmpje vandaag op zijn website plaatste.

De ouders van het kind beweren dat hun zoon door juf A. mishandeld werd op de speelplaats. 'Dat lijkt me zeer eigenaardig', reageert Joke Cortens, woordvoerder van het Stedelijk Onderwijs. 'Die juf was op dat moment in een vergadering en had geen toezicht.'

De ouders van het kind hebben al een klacht neergelegd bij de politie wegens mishandeling. Vanochtend hebben de ouders geprotesteerd aan de schoolpoort, de moeder had daartoe opgeroepen via haar Facebookpagina. De directeur heeft de betogers uitgenodigd voor een gesprek. Daar wilden ze niet op ingaan. Het Stedelijk Onderwijs hoopt alsnog op een serene dialoog met de ouders. 'Het onderzoek loopt verder', zegt Joke Cortens. De juf wordt niet geschorst.

De moeder van het kind heeft intussen op haar Facebookpagina opgeroepen om vrijdag opnieuw te protesteren aan de schoolpoort.

Lees ook: Foltering in Antwerpse kleuterschool: 'Juf was niet eens aanwezig op speelplaats'