Op stap met de fietsapp route 8: ‘Maasland Cultuur en Natuur’

In onze zomerreeks 'Op stap met de fietsapp' laten we in een kort filmpje leuke fietsroutes van deze provincie zien. Dan weet u of het de moeite loont om op de trappers te gaan staan. Deze route in de fietsapp van de provincie heet ‘Cultuur en natuur’. De tocht start op de Markt van Maaseik.

GT

De eerste cultuurstop is de Sint-Catharinakerk. In de neo-classistische kerk kan u bijzondere kerkschatten bewonderen. Vervolgens rijdt u via de Maasbrug rijdt u al snel Nederland binnen. Daar geniet u vooral van de prachtige natuur en landschappen. U fietst langs de Maas waar u op verschillende plekjes halt kan houden voor een picknick.

In Grevenbicht gaat u met de overzetboot terug naar België. U passeert langs het bekende Bedevaartsoord Heppeneert. Daar kan u een bezoekje brengen aan de kerk, een kaarsje laten branden of door de prachtige tuin wandelen. In dezelfde straat liggen ook verschillende brasserieën waar u kan genieten van een hapje of drankje.

De route eindigt waar hij startte, op de Markt van Maaseik. Daar kan u nog cultuur meepikken. Breng zeker een bezoekje aan het Apotheekmuseum en het Regionaal Archeologisch Museum. Genoeg van cultuur? Ga dan een beetje shoppen in het stadscentrum of in het nabij gelegen Kloosterbempden.

Bekijk meer filmpjes van de fietsrouteapp