Kris Peeters geeft op 21 september openingscollege Economie aan UHasselt

Print
Kris Peeters geeft op 21 september openingscollege Economie aan UHasselt

Foto: BELGA

Hasselt / Diepenbeek -

Vicepremier en minister van Economie Kris Peeters zal op maandag 21 september het openingscollege Economie geven aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen (BEW) van de Universiteit Hasselt. Dat gebeurt in het kader van de cursus Economie die Lode Vereeck (Open Vld) doceert aan de Hasseltse universiteit. Peeters zal tijdens het college een “Economic State of the Union” presenteren. Zo heeft Belga donderdag vernomen.

De faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen wil graag een traditie op poten zetten, namelijk bij de start van elk academiejaar een spreker uitnodigen die een soort economische stand van zaken opmaakt in een ‘Economic State of the Union’.

Het is CD&V-kopstuk en federaal economieminister Kris Peeters die de aftrap mag geven. Op 21 september zal hij een 400-tal studenten toespreken uit de opleidingen Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) en Handelsingenieur en uit de nieuwe richting Handelswetenschappen die is opgericht in het kader van SALK (Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat).

Bedoeling is dat Peeters een soort stand van zaken geeft van de Belgische economie, ingaat op de economische uitdagingen voor ons land en op de economische maatregelen van de federale regering.

De lezing loopt van 11 tot 12 uur. Nadien krijgen de studenten nog de tijd vragen te stellen.

Peeters bevindt zich trouwens op vertrouwd terrein. Hij doceerde jarenlang de cursus KMO-beleid aan de Economische Hogeschool Limburg, de voorloper van de faculteit BEW.

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio