Stuntvrouw in coma na ongeval op set Star Wars

Print
Stuntvrouw in coma na ongeval op set Star Wars

Foto: rr

Olivia Jackson, een stuntvrouw die in verschillende actiefilms dubbelt voor de vrouwelijke hoofdpersonages, is afgelopen weekend zwaargewond geraakt bij een ongeval op de set. De Star Wars-ster was bezig met de opname van een motorachtervolging toen ze op een metalen camera-arm knalde.

De 32-jarige Jackson was eerder al de stuntvrouw voor Charlize Theron in ‘Mad Max: Fury Road’ en speelt ook mee in de nieuwe Star Wars-film die in december in de zalen komt. Afgelopen weekend had ze opnames voor Resident Evil: The Final Chapter, maar het ging vreselijk fout bij een onschuldige stunt. Jackson moest een achtervolging naspelen op de motor, gefilmd door een camera naast haar. Aangezien de stunt niet gevaarlijk was, droeg ze geen beschermde kledij of een helm. Maar de camera-arm weigerde dienst en Jackson knalde tegen de camera.

 De stuntvrouw liep een geperforeerde long en een hoofdtrauma op en ligt sindsdien in een kunstmatige coma. ‘Ik ben er zeker van dat ze hard aan het vechten is om hieruit te komen. Ik fluister elke dag in haar oor hoeveel steun ze wereldwijd krijgt’, verklaarde haar echtgenoot op Facebook. Het is nog niet duidelijk wanneer de artsen zullen proberen haar uit de coma te halen.

 

 

Bekijk hier onze volledige tv-gids