Jurgen Van den Broeck stapt uit Vuelta

Print
Jurgen Van den Broeck stapt uit Vuelta

Foto: BELGA

Jurgen Van den Broeck (Lotto-Soudal) start niet meer in de achttiende etappe van de Ronde van Spanje. De renner keert huiswaarts om zich voor te bereiden op het WK tijdrijden in Richmond, dat op woensdag 23 september wordt verreden.

 

Wielrennen op Sportwereld.be

 

Van den Broeck kroonde zich dit seizoen tot Belgisch kampioen tijdrijden en dat leverde hem, net zoals Yves Lampaert, een selectie op voor het WK tijdrijden in Amerika. Hij trok naar de Vuelta zonder ambitie voor het klassement, maar vooral met als doel zich klaar te stomen voor het WK. Van den Broeck reed woensdag nog de tijdrit in de Vuelta, werd er vijftiende op 2:36 van winnaar Dumoulin en stapt nu dus uit de koers om zich thuis verder voor te bereiden op het WK.

Van den Broeck is daarmee de zesde landgenoot die de Vuelta verlaat. Kris Boeckmans ligt na zijn valpartij nog steeds in het ziekenhuis, Jasper Stuyven moest naar huis wegens een breuk in zijn handwortelbeentje, Maarten Wynants had last van zadelpijn vorige week, maar neemt intussen wel vrijdag alweer deel aan de GP Quebec, Thomas Degand gaf op na een valpartij en Thomas De Gendt gaf er vroegtijdig de brui aan.

Ook Niki Terpstra maakte donderdagmorgen bekend dat hij huiswaarts keert. De Nederlander van Etixx-Quick.Step is één van de speerpunten voor het WK ploegentijdrit van volgende week zondag 20 september en droomt ook van de wereldtitel in Richmond op de weg. Ook hij start niet meer om die deelnames niet in het gedrang te brengen.