90-jarige man uit Hoboken gearresteerd voor moord op partner

Print
90-jarige man uit Hoboken gearresteerd voor moord op partner

Foto: dvd

Hoboken - In een woning aan de Frans Nobelstraat in Hoboken bij Antwerpen is donderdagmorgen het levenloze lichaam aangetroffen van een 90-jarige vrouw. Ze werd vermoedelijk het slachtoffer van een familiedrama. Haar partner, die eveneens 90 is, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd gearresteerd en onder bewaking geplaatst. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.

Het was iemand van zorghulp die donderdagmorgen de lichamen aantrof. Voor de bejaarde vrouw kon geen hulp meer baten. Zij had verschillende steekverwondingen opgelopen en was overleden. Haar partner, die verschillende steekverwondingen in de buikstreek had, werd in levensbedreigende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het levensgevaar is intussen wel geweken.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter voor feiten van moord. Daarna gingen ze samen met leden van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen, het labo en de wetsdokter naar de woning om de eerste vaststellingen te doen.

'Ik kan momenteel nog geen bevestiging geven over de precieze omstandigheden waarin de feiten zich hebben voorgedaan of over het motief, maar ik kan wel bevestigen dat er voldoende aanwijzingen zijn om de partner te arresteren en hem voorlopig onder verdere bewaking te stellen. Er zijn momenteel geen aanwijzingen die op de betrokkenheid van derden wijzen', zegt parketwoordvoerder Ken Witpas.