André Villas-Boas kondigt afscheid bij Zenit Sint-Petersburg aan

Print
André Villas-Boas kondigt afscheid bij Zenit Sint-Petersburg aan

Foto: EPA

André Villas-Boas is volgend seizoen geen trainer meer van Zenit Sint-Petersburg, de Russische kampioen waarvoor Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts uitkomen.

‘Ik heb een aanbieding om mijn contract te verlengen geweigerd. Op het einde van het seizoen verlaat ik de club’, bevestigt Villas-Boas donderdag op de website van Zenit.

‘Maar dat is nu nog niet aan de orde’, vervolgt de 37-jarige Portugees, die in Rusland een schorsing van zes matchen uitzit na een aanvaring met een vierde official. ‘Wat vandaag telt, is dat we hard moeten werken om punten te pakken en onze achterstand in de competitie te verkleinen op de ploegen voor ons. Daarnaast moeten we trachten succesvol te zijn in de Champions League.’

Villas-Boas kwam in maart 2013 aan het roer bij Zenit. Enkele maanden eerder was hij ontslagen bij Tottenham. Daarvoor coachte hij onder meer Academica Coimbra, FC Porto en Chelsea.

Zenit Sint-Petersburg is in de komende groepsfase van de Champions League een tegenstander van AA Gent. Ook Valencia en Lyon maken deel uit van poule H.