Verkeerschaos na dodelijk ongeval op E314: rijbaan opnieuw vrijgemaakt

Print
Genk / Maasmechelen -

Op de E314 in Genk is donderdagvoormiddag een bestuurder om het leven gekomen nadat hij met zijn wagen inreed op een vrachtwagen die in de file stond na een eerder ongeval. Voor de automobilist kon geen hulp meer baten. Na het dodelijke ongeval gebeurden er nog verschillende ongevallen in de staart van de file. Daarbij vielen zeker twee gewonden. De autosnelweg was een tijdlang afgesloten maar werd kort na 14.15u weer vrijgegeven.

 

Omstreeks tien uur botsten eerst een vrachtwagen, een auto en een Duitse reisbus in de richting van Lummen. Bij dat ongeval liep één persoon verwondingen op. Meteen ontstond ook een file. In de staart van die file botste een auto achterop een vrachtwagen. De automobilist zat gekneld in het wrak. Brandweer Genk en Maasmechelen snelden nog ter plaatse maar het slachtoffer, een Nederlandse dertiger, bleek reeds overleden.

Vervolgens gebeurde er rond 11.30 uur tussen Maasmechelen en Zutendaal een zwaar verkeersongeval waarbij enkele vrachtwagens betrokken waren. Bij dat ongeval zouden minstens twee personen verwondingen hebben opgelopen. Rond 12.30u arriveerden de takeldiensten om de vrachtwagens uit elkaar te halen. Van twee vrachtwagens waren de cabines van de trekkers zwaar beschadigd. Tussen de plaatsen van de dodelijke aanrijding en de vrachtwagens gebeurde nog een ongeval met stoffelijke schade.

Door het ongeval met de vrachtwagens werd de E314 vanuit Nederland volledig afgesloten in Maasmechelen. Een deel van het verkeer vanaf de oprit in Maasmechelen tot aan de ravage met de trucks stond stil over een afstand van drie kilometer. Het verkeer vanuit Nederland moest er in Maasmechelen af en een omleidingsroute volgen om de E314 in Genk weer op te rijden.