Mode

Modellenbureau moedigt meisjes aan om er anders uit te zien

Print
Modellenbureau moedigt meisjes aan om er anders uit te zien

Foto: *

Het New Yorkse modellenbureau The Society Management gaat het partnerschap aan met de hulporganisatie Girls, Inc. Of New York City om een belangrijke boodschap van diversiteit onder de jeugd te verspreiden. Met hun campagne #HerSocietyStory willen ze jonge meisjes immers inspireren om zichzelf niet langer onrealistische idealen op te leggen en gewoonweg zichzelf te zijn.

Het modellenbureau The Society Management, dat onder meer als agentschap voor Kendall Jenner optreedt, brengt in de campagne #HerSocietyStory twaalf modellen samen met een afwisselende achtergrond. Zo werkt de Angoleese Amilna Estevão niet enkel als model, maar zet ze zich ook in voor ontwikkelingswerk, Bhumika Arora is dan weer het allereerste Indische model dat ook op internationeel succes kon rekenen en Andreja Pejic is het beroemdste transgendermodel ter wereld.

'Met deze campagne laten we jonge meisjes zien dat iedereen anders is, maar tegelijk wel een even waardevolle plaats in de maatschappij inneemt. De huidige generatie meisjes groeien op in een leefwereld die hen steeds meer mogelijkheden biedt en hen de kans geeft om 100% zichzelf te kunnen zijn', aldus The Society Management.

Het initiatief lokt echter wel de nodige reacties uit. De modellen met een maatje meer blijken opnieuw niet vertegenwoordigd en ook het steorietiepe mannenkostuum waarin de dames gekleed zijn kan de criticasters moeilijk bekoren. Desondanks blijft het echter een stap in de goede richting.
 

Niet te missen