FOTO. Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken Limburg

Koning Filip en koningin Mathilde hebben donderdagochtend hun werkbezoek aan onze provincie ingezet op de Corda Campus in Hasselt. Na een rondleiding op de Corda Incubator trok het vorstenpaar naar het Vakantiehuis Koningin Fabiola in Maasmechelen. Vervolgens stond een bezoek aan het Nationaal Park Hoge Kempen en aan het gemeentehuis van Maasmechelen op het programma.

CN/mige

Heeft u leuke foto's van het koninklijke bezoek? Bezorg ze ons via deze uploadpagina.


Bij een bezoek aan Hasselt hebben koning Filip en koningin Mathilde donderdagochtend kennisgemaakt met een aantal startende ondernemers. Ze gingen daarvoor langs bij de Corda Incubator, een onderdeel van de moderne bedrijvencampus op de plaats waar vroeger de Philipsfabriek stond. Het vorstenpaar nam ruim de tijd om te luisteren naar de ideeën die de starters tot ontwikkeling brengen.

De koning en koningin werden aan de Corda Campus verwelkomd door gouverneur Herman Reynders, burgemeester Hilde Claes, voorzitter Hugo Leroi van investeringsmaatschappij LRM en Patrick Kestens, manager van de Corda Incubator. Een 200-tal fans van het koningshuis juichten het echtpaar toe, wat leidde tot een korte ontmoeting met de eerste rij van de bezoekers. Uit handen van de twee kinderen ontvingen de koning en koningin bloemen en een geschenkmand met Haspengouwse appelen. Vervolgens ging het gezelschap binnen in het hoofdgebouw van de campus.

Op de site werken vandaag zo'n 3.000 mensen, verdeeld over een 100-tal jonge, snelgroeiende bedrijven. Het totale aantal werknemers overschrijdt de hoogste bezetting die Philips er in de hoogdagen tewerkstelde. Daarmee is de Corda Campus, eigendom van en gerund door LRM, een schoolvoorbeeld van geslaagde reconversie. Het koningspaar bezocht een specifieke verdieping waar alleen jonge starters gevestigd zijn. Ondanks de testimonials van 3 bedrijven die op voorhand waren vastgelegd, maakten zowel de koning als de koningin een spontane wandeling doorheen de werkplaatsen van de bewoners.

Zo maakten de koning en koningin kennis met bedrijven als Small Teaser, Wheatless & More, Ugentec, Onsophic en Agoko. Donderdagnamiddag brengen de koning en koningin een bezoek aan Maasmechelen, waar ze onder meer langsgaan bij Home Fabiola en het Nationaal Park Hoge Kempen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio