Interieur

Opgeruimd staat netjes! Orde in je badkamer

Print
Ziet jouw badkamer er na de ochtendshift ook telkens als een slagveld uit? Ga dan resoluut over tot actie. Met deze tips zet je orde op zaken ... in je badkamer.

Tip 1: Geef al jouw badkamerproducten een vaste plaats. Het klinkt misschien meer dan logisch, maar als je eerlijk ten opzichte van jezelf durft te zijn, zal je ongetwijfeld erkennen dat dit bij jou ook niet altijd het geval is. Nochtans geldt deze eenvoudige tip als vuistregel voor het op orde houden van eender welke ruimte. Houden de leden van jouw gezin zich dan weer niet al te gemakkelijk aan deze regel, voorzie dan voor elk gezinslid een plekje voor zijn eigen spullen. Wedden dat alles zo wel veel gemakkelijker op de juiste plaats belandt?

Bronnen: 1. projectnaturalbeauty.nl 2. projectnaturalbeauty.nl

Bronnen: 1. the36thavenue.com 2. decoradecora.blogspot.com

Tip 2: Gebruik de beschikbare ruimte optimaal. Kasten van de grond tot aan het plafond ogen misschien niet zo trendy, maar ze bieden wel stukken meer opbergruimte dan zwevende kasten tot op heuphoogte. Zeker in een kleine ruimte is het aan te raden om in de hoogte werken. Benut ook alle hoekjes die je voorhanden hebt. Zo kan je ook boven het deurframe een extra muurplank voorzien.

Bronnen: 1. bloglovin.com 2. diyndeco.com

Tip 3: Geen plaats voor grote kasten? Dan zijn allerhande losstaande rekjes, wandplanken of muurnisjes de ideale oplossing op voorwaarde dat je ze altijd netjes op orde houdt en alles een vaste plaats geeft. Plaats er mandjes en potjes op waarin je kleine items kunt verzamelen. Zijn jouw gezinsleden daarentegen nogal rommelig aangelegd, beperk dan het aantal open opbergvakken zoveel mogelijk.

Bronnen: 1. domino.com 2. ikea.com

Tip 4: Leg je toiletspullen daar waar je ze nodig hebt en gebruikt. In de spiegelkast boven de wastafel kan je je tandenborstel, scheerapparaat, dagcrèmes en andere dagdagelijkse producten kwijt. Items die je minder vaak nodig hebt, horen hier niet thuis.

Tip 5: Beperk de rommel op de wastafel. Laat jij ook maar al te graag spullen op de wastafel slingeren, dan weet je dat je die er in een wip als een vuilnisbelt uitziet. Heb je echter geen kastruimte in de onmiddellijke omgeving van de wastafel beschikbaar en hou je toch graag een aantal veelgebruikte productjes bij de hand, plaats dan bij of op de wastafel een handig schaaltje of mandje voor je favoriete spullen. Liever ook geen rommelige douche of badrand? Ga dan op zoek naar handige opbergsystemen voor jouw favoriete badproducten.

Bronnen: 1. blog.hgtv.com 2. theholdingcompany.com

Bronnen: 1. campingworld.com 2. ikea.com

Tip 6: Berg geen spullen op in de badkamer die daar niet horen. De badkamer is geen ruimte om spullen in op te bergen, maar om spullen in te gebruiken. Gooi dan ook alles eruit dat je er niet meteen nodig hebt. Is jouw badkamer aan de krappe kant, berg dan ook alle extra voorraadspulletjes zoals tandpasta, handdoeken of shampoo elders op.

Tip 7: Verzamel kleine spulletjes zoals nagellak, juwelen of parfum in aparte doosjes of mandjes. Hou je van wat decoratie in de badkamer, dan kan je die gewoon op een plank of kastje deponeren.

Bronnen: 1. bhg.com 2. potterybarn.com

Niet te missen