Reynders: ‘Echt onhandig van Francken’

Print
Reynders: ‘Echt onhandig van Francken’

Foto: Photo News

Federaal vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft lof voor de manier waarop staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) de vluchtelingencrisis aanpakt en zich volledig inzet voor de noodopvang van asielzoekers. Maar door impulsief te reageren op Twitter heeft Francken zich 'echt onhandig' gedragen, zo zei Reynders donderdagochtend op de RTBF-radio.

Francken belandde de voorbije dagen in het oog van een storm na een veelbesproken tweet over de noodopvang voor asielzoekers in Brussel. Met zijn tweet ('Ik bied basic-preopvang aan. 14 gaan erop in. Ze willen gewoon nt. Tentenkampje te knus blijkbaar. Kritiek stopt hier. Excuses welkom. Dank.') maakte Francken een pak reacties en kritiek los.

Reynders noemt de tweet van Francken een 'echte onhandigheid'. Het was een tweet die heeft 'gechoqueerd'. De MR-politicus raadt zijn collega-politici aan voorzichtig te zijn op sociale netwerken. 'Wanneer men bepaalde bevoegdheden heeft, zijn er ook bepaalde dingen die men niet doet', aldus Reynders.

Toch beschouwt Reynders de tweet van Francken vooral als een vormelijke fout en niet zozeer als de vertolking van de inhoudelijke lijn van de N-VA op het vlak van migratie.