Wawrinka als vierde zeker van deelname aan Masters

Print
Wawrinka als vierde zeker van deelname aan Masters

Foto: REUTERS

Stan Wawrinka heeft zich verzekerd van een ticket voor de Masters in Londen, het officieuze WK met de acht beste spelers van het seizoen.

De Zwitser plaatste zich door in New York de halve finales van het US Open te bereiken. Het nummer 5 van de wereld deed dat na een vlotte zege (6-4, 6-4, 6-0) tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 14).

Voor Wawrinka wordt het zijn derde deelname op rij aan de Barclays ATP World Tour Finals. Zowel in 2013 (tegen Djokovic) als in 2014 (tegen Federer) strandde hij in de halve finales. De Zwitser is na Novak Djokovic, Andy Murray en Roger Federer de vierde speler die er zeker bij is in de Londense O2 Arena, waar het toernooi van 15 tot 22 november wordt gespeeld.

Op het US Open neemt Wawrinka het in de halve finale op tegen zijn landgenoot Federer. Het nummer 2 van de wereld won donderdag moeiteloos met 6-3, 6-3 en 6-1 van de Fransman Richard Gasquet (ATP 12). Het wordt het twintigste duel tussen beide Zwitsers. Federer leidt met 16-3. Wawrinka won dit jaar wel hun laatste ontmoeting, in de kwartfinale van Roland Garros (waar hij daarna ook de titel pakte).

In de andere halve finale speelt de Serviër Novak Djokovic, ‘s werelds nummer 1, tegen de Kroatische titelverdediger Marin Cilic (ATP 9).