Mbark Boussoufa openhartig: 'Ik ben al vier jaar eenzaam'

Print
Mbark Boussoufa openhartig: 'Ik ben al vier jaar eenzaam'

Foto: AFP

Mbark Boussoufa (31) wilde deze zomer heel graag weg uit Rusland. Maar een transfer naar Anderlecht sprong af en zo zit de dribbelaar nog altijd in de gouden kooi van Lokomotiv Moskou. Vol luxe, maar ook erg eenzaam. Zijn ouders smeken hem daarom om te trouwen en een gezin te stichten. Dit alles blijkt uit de documentaire ‘Voetbalmiljonair uit Oost’ vanavond op NPO3, waarin Boussoufa meer dan twee jaar werd gevolgd.

Boussoufa ruilde in 2011 Anderlecht voor het Russische Anzji, waar hij miljoenen ging verdienen. Aangezien de dribbelaar single was, trok hij ­alleen naar Rusland. Al komen zijn broer Moustafa, zijn ­manager Lorenzo Pierre en andere jeugdvrienden hem geregeld gezelschap houden. In de documentaire mag zelfs chauffeur Johnny mee biljarten.

Maar het blijft een artificiële wereld. Een wereld waarin Range Rovers zomaar gekocht worden en waar veel mensen hem benaderen omdat hij zo rijk is. ‘Daarom zijn mijn jeugdvrienden onbetaalbaar’, zegt Boussoufa zelf. ‘Nu maak ik helemaal geen nieuwe vrienden meer. Eigenlijk was ik de laatste vier jaar in Rusland erg eenzaam.’

Met een netto jaarloon van 4 miljoen euro is Boussoufa ondertussen één van de grootverdieners in Rusland. Maar kan hij wel gelukkig zijn bij zijn huidige club Lokomotiv Moskou? Daar had hij al ruzie omdat een coach vertelde dat Boussoufa weg wou en niet wilde komen trainen. ‘Soms zijn het keiharde Russen’, legt zijn broer uit. ‘Spelers worden er drie dagen vastgehouden op het trainingscomplex.’

‘Maar daardoor uitgejouwd worden door je eigen fans is best rot’, zegt Mbark, die nog hoopt op een transfer naar Al Ittihad in Saudi-Arabië.

'Voetbalmiljonair uit Oost. Donderdagavond om 22u op NPO3.