NMBS dient plan voor Antwerps voorstadsnet in

Print
NMBS dient plan voor Antwerps voorstadsnet in

Foto: BELGA

Een nieuw geïntegreerd netwerk van openbaar vervoer rond Antwerpen zit in een stroomversnelling, zo meldt De Tijd donderdag. Een ontwerpplan is voor het eerst besproken in de raad van bestuur van de NMBS.

De lokale besturen van de Antwerpse randgemeenten kregen deze week een eerste presentatie, met een kaart die de contouren schetst van het nieuwe netwerk. Die zijn uitgetekend door een speciale stuurgroep, met daarin vertegenwoordigers van de vervoersmaatschappijen, de bevoegde ministers en de bevoegde administraties.

Het plan komt neer op een “voorstadsnet light”, schrijft De Tijd. Er komen geen massa dure nieuwe investeringen in infrastructuur. Het plan is om vooral in te zetten op een veel hogere frequentie van treinen op het bestaande netwerk en daarnaast de dienstregelingen van de NMBS en De Lijn beter op elkaar af te stemmen.

De raad van bestuur van de NMBS wil voor eind dit jaar knopen doorhakken. Dan verwacht federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) een definitief rapport.