Ziekenzorg Termien op bedevaart naar Scherpenheuvel

Print
Ziekenzorg Termien op bedevaart naar Scherpenheuvel

Foto: Marleen Louwies

Oud-Termien

Genk - Op maandag 7 september, een grijze dag, trok Ziekenzorg Termien met een liftbus en een gewone autocar naar het bedevaartsoord Scherpenheuvel.

We kregen van onze voorzitters uitleg over de indeling van de dag tijdens deze rit. Een uurtje later, terwijl de zon ons toelachte, konden we ter plaatse genieten van een verpozing of wandeling alvorens een eventueel klein hapje te verorberen. Ook werd ons de kans geboden tot aankoop van snuisterijen, kaarsen en de typische pepernoten en noppen. Nadien konden de meest fitte bedevaarders onder ons deelnemen aan de kruisweg. Daarna werden we verwacht in de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel die sinds mensenheugenis voor velen een thuishaven biedt. De mooie eucharistieviering werd voorgedragen door twee geestelijken onder wie iemand van Genk. Op deze maandag was enkel onze vereniging als groep aanwezig en nog enkele losse bedevaarders.

Na deze viering wachtte ons een stevig middagmaal met keuze uit 5 menu’s gevolgd door dessert waarna we tevreden huiswaarts keerden. Weer een dag om niet te vergeten voor onze zieken en kernleden van Ziekenzorg Termien en omstreken. Ook bedankt voor de organisatoren natuurlijk. Het gaf een fijn gevoel iets te betekenen voor onze zieke mensen.
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio