Ex-tennisser James Blake per vergissing aangehouden in New York

Print
Ex-tennisser James Blake per vergissing aangehouden in New York

Foto: AFP

De Amerikaanse voormalige tennisspeler James Blake is woensdag kortstondig aangehouden door de politie van New York. De voormalige nummer vier op de ATP-ranglijst werd voor zijn hotel in Manhattan tegen de grond geduwd en in de handboeien geslagen. Dat bericht het Amerikaanse dagblad New York Daily News op zijn website. De politieagenten verwarden Blake met een verdachte in een zaak voor identiteitsdiefstal.

Blake, die een donkere huidskleur heeft, werd door vijf blanke politieagenten gedurende een kwartier vastgehouden, maar kwam daarna vrij. De agenten excuseerden zich. ‘Ik was bang. Het was een gekke situatie’, zegt de 35-jarige Amerikaan. ‘Ik weet niet of de aanhouding een racistische ondertoon had. Volgens mij is het niet zo simpel. Mijn kleur doet er niet toe, dit is onnodig politiegeweld.’

Blake haalde in 2005 en 2006 de kwartfinales van de US Open, zijn beste resultaat op een grandslamtoernooi. Ook op Wimbledon in 2008 behoorde hij tot de beste acht. Na 2013 zette hij een punt achter zijn tenniscarrière.