Vrouw naar spoed: “Moeder kreeg twaalf pillen van andere bewoonster”

Print
Maasmechelen -

De dochter van twee bewoners van woonzorgcentrum De Maasmeander in Maasmechelen trekt aan de alarmbel. Haar moeder moest vorige week naar het ziekenhuis, omdat ze per vergissing dubbele medicatie kreeg. “Ze neemt zelf zware medicatie en heeft daarbij nog eens twaalf pillen van de buurvrouw gekregen. Ze werd naar spoed gebracht voor een maagspoeling”, vertelt Brigitte Conaert. En dat is niet het eerste incident in het woonzorgcentrum. “Mijn vader kreeg al eens negentien pillen van iemand anders. Eigenlijk loopt het daar al mis sinds de opening.”

In februari 2014 opende het nieuwe woonzorgcentrum De Maasmeander in Maasmechelen de deuren. De ouders van Brigitte Conaert, waren een van de eerste bewoners. “Alle OCMW-rusthuizen in de buurt waren volzet en hebben wachtlijsten van enkele jaren”, begint Brigitte haar verhaal. “Vooral mijn vader wilde graag naar De Maasmeander, omdat het in de buurt van zijn vroegere woning ligt. Maar er lopen voortdurend dingen mis. Niet enkel met mijn ouders, er zijn veel bewoners die problemen hebben. Het personeel komt en gaat, ze hebben te weinig ervaring en worden niet goed begeleid. Ze zijn met te weinig en maken fouten.”

Maagspoeling

Met de moeder van Brigitte, die een zware vorm van dementie heeft, liep het vorige week helemaal mis. “Donderdag is mijn moeder om 8 uur met de ambulance naar het ziekenhuis van Genk gebracht”, vertelt Brigitte aangedaan. “Pas om 9 uur kreeg ik telefoon van het rusthuis. Ze wilden niet zeggen wat er scheelde, alleen dat moeder naar de spoed was. Ik schrok, want ik wist niet wat er aan de hand was en hoe erg het met haar gesteld was. Ik ben halsoverkop naar Genk gereden. Mijn moeder had de medicatie van haar buurvrouw gekregen en moest een maagspoeling ondergaan.”

Lees het volledige verhaal in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio