Valse bommelding houdt Ryanair-vlucht van Porto naar Brussel bijna drie uur aan grond

Print
Valse bommelding houdt Ryanair-vlucht van Porto naar Brussel bijna drie uur aan grond

Foto: blg

Een vlucht van Ryanair vanuit het Portugese Porto naar Brussel heeft woensdag door een valse bommelding bijna drie uur vertraging opgelopen. Dat bevestigt Lisa Cashin van Ryanair. Nadat de passagiers van het toestel werden gehaald, werden ze meer dan een uur in quarantaine geplaatst, zegt een Belgische passagier, die anoniem wenst te blijven, aan Belga.

Het was de luchthaven in Porto die woensdag de bommelding binnenkreeg voor de vlucht van Porto naar Brussel. De passagiers naar Brussel moesten hierop het vliegtuig verlaten en het toestel werd doorzocht door de politie. Die vond uiteindelijk niets bedreigend, zodat de passagiers voor de tweede maal aan boord mochten gaan, aldus Lisa Cashin van de Ierse lagekostenmaatschappij in een schriftelijke mededeling. ‘Ryanair heeft zich uitdrukkelijk geëxcuseerd bij zijn passagiers voor de 2.45 uur vertraging’, schrijft Cashin.

Volgens een Belgische passagier moesten al de passagiers opnieuw door het detectiesysteem toen ze van het vliegtuig werden gehaald. Uiteindelijk werden ze meer dan een uur in quarantaine geplaatst, waar ze bovendien geen informatie kregen over wat er aan de hand was.

De vlucht die normaal gezien om 13.25 uur op Brussels Airport moest landen, kwam uiteindelijk aan om 16.05 uur. Bij Brussels Airport had men geen informatie over het incident.