Standard sleept ‘Persoon X’ voor de rechtbank

Print
Standard sleept ‘Persoon X’ voor de rechtbank

Foto: Photo News

Standard Luik heeft beslist een klacht in te dienen tegen persoon X. Dat maakte de club woensdag op haar website bekend. De klacht handelt over de ‘ongeoorloofde praktijken’ die vorig seizoen plaatsvonden op Sclessin. Een speler van de club zou de toenmalige coach betaald hebben om speelgelegenheid te krijgen en zo een beter contract af te kunnen dwingen voor het volgende seizoen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Zoals onze voorzitter maandag verklaard heeft, kwam Standard onlangs te weten dat er tijdens het afgelopen seizoen ongeoorloofde afspraken gemaakt zouden zijn tussen bepaalde leden van onze club”, openen de Luikenaars in een persbericht.

‘Gezien de ernst van deze feiten en de mogelijke schade die onze club hierbij heeft opgelopen, vond Standard het noodzakelijk om dit dossier toe te vertrouwen aan de rechtbank. Dit zodanig dat er een onpartijdig onderzoek kan plaatsvinden om de betrokkenheid en de identiteit van de personen in kaart te brengen. Onze club zal verder niet meer communiceren over dit onderwerp om het verdere verloop van het onderzoek niet te verstoren.’

Volgens de Franstalige krant Sudpresse zou de speler in kwestie Jonathan Legear zijn. Hij zou coach José Riga in de play-offs betaald hebben om via speelgelegenheid een beter contract te kunnen onderhandelen. De 28-jarige Legear ontkende woensdag alvast op Twitter en laat weten ‘dat hij zich niets te verwijten heeft’ (lees meer). Ook ex-trainers José Riga, Guy Luzon en Ivan Vukomanovic pleitten al onschuldig.

Marc Rubens, de procureur van de Belgische Voetbalbond (KBVB), bevestigde al dat er dinsdag een onderzoek werd geopend naar competitievervalsing in de Jupiler Pro League.

Lees meer over Standard Luik