Jonge Colombiaan van Etixx-Quick Step klopt Greipel in Tour of Britain

Print

Fernando Gaviria heeft in de vierde etappe van de Tour of Britain (2.BC) zijn visitekaartje afgegeven. De 21-jarige Colombiaanse stagiair van Etixx-Quick Step klopte na 217,4 km van Edinburgh naar Blyth André Greipel en Edvald Boasson Hagen in de sprint. Jens Debusschere werd vijfde, Jonas Van Genechten zesde.

Petr Vakoc, die twee dagen de leiderstrui droeg, maar door een valpartij dinsdag in het slot van de rit die verspeelde, kwam niet meer aan de start van de vierde etappe wegens te veel last van zijn blessures.


De ontsnapping van de dag kwam op naam van zes renners: Danilo Wyss, Alan Marangoni, Matteo Trentin, Michael Svengaard, Rob Partridge en Reinardt Janse van Rensburg. Veel voorsprong kregen ze nooit van het peloton, maximaal vier minuten waar Movistar voor hun leider Lobato de debatten controleerde.

Trentin, Marangoni en Wyss waren de laatste vluchters die gegrepen werden op 16 kilometer van de finish in Blyth. Het peloton bereidde zich daarna voor een sprint en daarin toonde stagiair Gaviria zich voor de vierde keer dit seizoen de snelste. Eerder klopte hij in januari in de Ronde van San Luis (2.1.) twee keer Mark Cavendish en pakte hij in de Ronde van Tsjechië (2.1.) in zijn trui van Etixx-Quick Step zijn eerste overwinning voor de Belgische formatie.

Juan José Lobato behoudt zijn leiderstrui in het klassement en telt zes seconden voorsprong op Edvald Boasson Hagen en 12 tellen op Floris Gerts.