Gouverneur Reynders: "Radio 2 Limburg vanuit Leuven. Wie bedenkt het?"

Print
Gouverneur Reynders: "Radio 2  Limburg vanuit Leuven. Wie bedenkt het?"

Foto: TP

Herman Reynders, de gouverneur van de provincie Limburg, heeft zich erg negatief uitgelaten op Facebook over het vertrek van Radio 2 uit Limburg.

"Radio 2 Limburg vanuit Leuven met Vlaams regionaal nieuws. Wie bedenkt het?," schrijft de gouverneur. 
"Radio 2 Limburg werd in 1947 opgericht met de steun van toenmalig gouverneur Verwilghen en neemt sindsdien een belangrijke plaats in in de Limburgse samenleving."

"Onze lokale radio bevordert de samenhang en de maatschappelijke cohesie in onze provincie en speelt samen met Het Belang van Limburg en TV Limburg perfect in op de behoefte aan regionale verankering, het Limburggevoel, dat alsmaar meer nodig is in onze geglobaliseerde wereld. De beslissing om Radio 2 Limburg af te bouwen en te verhuizen is daarom onaanvaardbaar voor de Limburgers," besluit hij.

Eerder had de West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé al verbolgen gereageerd op de plannen om drie van de vijf regionale radiohuizen van Radio 2 op te doeken. "Regionieuws is een kerntaak van de openbare omroep”, aldus Decaluwé, die in een vorig leven lid was van de commissie Media van het Vlaams Parlement."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio