Assisenproces Bernard Wesphael begint op 22 februari 2016

Print
Assisenproces Bernard Wesphael begint op 22 februari 2016

Foto: BELGA

Het proces van voormalig Waals parlementslid Bernard Wesphael begint op 22 februari 2016 voor het hof van assisen van Henegouwen en zal wellicht drie weken duren, zo heeft het assisenhof woensdag bevestigd. De Luikenaar wordt beschuldigd van doodslag op zijn echtgenote Véronique Pirotton.

Het is de datum die het parket-generaal had voorgesteld, preciseerde Philippe Moureau, de advocaat van de burgerlijke partijen in het dossier. De beschuldigde zal worden verdedigd door meester Jean-Philippe Mayence.

De kamer van inbeschuldigingstelling van Gent besliste in mei Bernard Wesphael naar het hof van assisen te verwijzen wegens doodslag op zijn echtgenote Véronique Pirotton. De vrouw werd levenloos aangetroffen in de badkamer van de hotelkamer in Oostende, waar het echtpaar op 31 oktober 2013 logeerde.

Wesphael zegt dat zijn vrouw zelfmoord pleegde, maar die stelling wordt uitgesloten door het parket. Volgens de tegenexpertise van de verdediging houden de eerste rapporten onvoldoende rekening met de combinatie van medicijnen en alcohol die in het lichaam van het slachtoffer gevonden werden.

Bernard Wesphael werd op 26 augustus 2014 voorwaardelijk vrijgelaten door de KI van Gent, nadat hij bijna tien maanden in voorlopige hechtenis had gezeten.