Vlaams Belang haalt Marine Le Pen naar Vlaams Parlement

Print
Vlaams Belang haalt Marine Le Pen naar Vlaams Parlement

Foto: Photo News

Het Vlaams Belang nodigt de Franse Marine Le Pen, voorzitster van Front National, uit op een colloquium in de Lokettenzaal van het Vlaams Parlement. Vorig jaar zou Le Pen haar opwachting al hebben gemaakt op een meeting van de partij, maar de extreemrechtse politica moest toen verstek laten gaan wegens agendaproblemen.

Op de verkiezingsmeeting in april vorig jaar werd wel een videoboodschap van de Française vertoond. Ze prees daarin het Vlaams Belang ‘dat een moedige strijd voert in Vlaanderen en Brussel’. Ze riep de Franstalige en Nederlandstalige Brusselaars op om bij de verkiezingen van 25 mei te kiezen voor het Vlaams Belang.

Op dinsdag 15 september komt Le Pen dan toch naar een meeting van de partij. Vlaams Belang houdt die dag een ‘soevereiniteitscolloquium’. ‘De Europese dictaten inzake de opvang van immigranten gelden als ultieme illustratie van de steeds groter wordende kloof tussen de wil van het volk en de politieke klasse’, stelt Vlaams Belang in de uitnodiging.

Op de sprekerslijst staan voorts ook Europees parlementslid Gerolf Annemans, Kamerfractieleider Barbara Pas en partijvoorzitter Tom Van Grieken.