Open Monumentendag 2015 focust op Zwartberg

Print
Open Monumentendag 2015 focust op Zwartberg

Foto: Buurtwerk Zwartberg

Zwartberg Noord

Genk - Op zondag 13 september vindt in heel Vlaanderen de Open Monumentendag plaats. In Genk ligt het zwaartepunt van het programma in Zwartberg, waar je een monumentale dag kan beleven. Heel wat historische gebouwen daar hebben dit jaar immers een rond verjaardagsgetal!

In 2015 bestaat de Mijnkathedraal in Zwartberg 75 jaar, de oude directeursvilla al 90 jaar!
Met de organisatie van Open Monumentendag zagen verschillende verenigingen, organisaties en bewoners dus hun kans om ook andere mensen kennis te laten maken met hun mooie wijk.
Zo is er een begeleide tour door de kerk. De St. Albertusschool opent zijn deuren voor het grote publiek. Ook kan je mee op tocht met een gids naar de directeursvilla. Voor kinderen, tieners, jonge gezinnen en gewoon iedereen die wil, is er een zoektocht-spel naar de monumenten in Zwartberg met een luchtdoop als hoofdprijs! Maar ook de natuur heeft gezorgd voor monumenten... Een gids neemt je mee naar de eikenstoven bij de Opglabbekerzavel.

Volledig programma:

- Feestelijke dankviering in de mijnkathedraal om 11uur
- Rondleiding in de mijnkathedraal door stadsgidsen: 13 – 14 – 15 – 16 en 17uur
- Begeleide tocht naar de villa : 13 en 15u30 (begeleid door stadsgids Jan en om 14u15 en 16u15 (begeleid door buurtbewoners Rita en Willy)
- Bezoek schoolgebouw onder begeleiding van leerkrachten met tentoonstelling “De mijn van Zwartberg” met beelden van fotograaf Harsh (doorlopend tussen 13 en 17 uur)
- Wandel/zoektocht in de wijk Zwartberg, op maat van jonge gezinnen met kinderen (doorlopend tussen 13 en 17uur)
- Begeleide wandeltocht naar het natuurmonument Eikenstoven op de Opglabbekerzavel : om 10 en om 13u30 (gids : Daniël Van Uytven, duur : ongeveer 2 uur, 5 km)
- Voor een drankje en een hapje kan je terecht bij Ons Heem en de lokale horeca in de buurt
Alle rondleidingen en wandelingen starten aan de hoofdingang van de kerk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio