Vier verdachten van gijzeling Diepenbeekse politieman opgepakt

Print

Het tankstation langs de Luikersteenweg in Hasselt. Foto: ToRo

Hasselt / Diepenbeek -

De politie van de zone HAZODI heeft deze week vier twintigers opgepakt die verdacht worden van de gijzeling van een Diepenbeekse politieagent aan het Esso-tankstation langs de Luikersteenweg in Hasselt.

De feiten speelden zich af op zondag 19 juli. De politieman was ’s ochtends vroeg op weg naar zijn werk op de luchthaven en moest nog even gaan tanken alvorens collega’s op te pikken in Lummen. Toen hij aan het Esso tankstation aan de Luikersteenweg uit zijn wagen stapte, werd hij door vier gemaskerde mannen geslagen en gestampt. De daders sleurden de agent in hun BMW en reden naar meerdere bankautomaten in Hasselt. Daar moest de agent de code van zijn bankkaart geven. De daders hielden een wapen tegen zijn hoofd om hem geen andere keuze te laten. Toen ze erin slaagden om hem 600 euro te laten afhalen, duwden ze de agent uit hun wagen.

Na een doorgedreven onderzoek waarin ook beelden van bewakingscamera’s werden vrijgegeven, heeft de politie nu dus vier verdachten opgepakt. Dat gebeurde na huiszoekingen in Heusden-Zolder, Tongeren, Houthalen-Helchteren en Leuven. De verdachten, vier twintigers, verschenen intussen voor de onderzoeksrechter in Hasselt die hun aanhouding beval.