Legear ontkent beschuldigingen: ‘Ik heb trainer niet omgekocht’

Print
Legear ontkent beschuldigingen: ‘Ik heb trainer niet omgekocht’

Foto: BELGA

De uitspraken van Standard-voorzitter Bruno Venanzi, die maandag zei dat vorig seizoen een speler de trainer had betaald om te spelen, blijven voor beroering zorgen in Luik. Het bondsparket opent een officieel onderzoek en vandaag pakte de Luikse krant Sudpresse groot uit met de ‘onthulling’ dat het om Jonathan Legear zou gaan. Die speler reageerde woedend en wil Sudpresse voor de rechtbank dagen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Alles begon maandag met een interview met Standard-voorzitter Bruno Venanzi in de internetuitzending ‘Carrément Steph’ van de Waalse journalist Stéphane Pauwels. Venanzi liet in dat interview noteren dat ‘een speler de coach vorig seizoen betaalde om te mogen spelen, maar ik zal niet zeggen wie’.

Die uitspraak zorgde uiteraard voor veel deining aan de Maas. Guy Luzon Ivan Vukomanovic en José Riga - de drie trainers van Standard vorig jaar - reageerden al woest op de beschuldigingen en het bondsparket opende een officieel onderzoek. ‘Speler en trainer riskeren een schorsing’, vertelde bondsprocureur Marc Rubens (lees meer ).

Vandaag beweert Sudpresse te weten om wie het gaat: ‘Volgens onze informatie gaat het om Jonathan Legear. De entourage van de ex-speler van Anderlecht heeft druk gezet op José Riga. Door te mogen spelen in de play-offs van vorig seizoen, kon Legear aan de Standard-directie vragen om zijn contract voor dit seizoen te verbeteren’, aldus Sudpresse.

Stevige beschuldigingen waar Legear uiteraard niet mee kan lachen. ‘Niets, niets, niets kan men mij ten laste leggen. Ik ben ook een supporter van Standard!’, liet Legear alvast weten wie via Twitter. Zijn manager liet onze redactie weten dat de 28-jarige Luikenaar overweegt om klacht in te dienen tegen Sudpresse. Hij zal later op de dag ook nog officieel reageren.

Legear kwam begin februari van Blackpool over naar Standard. Hij verzamelde op het einde van Play-off 1 drie korte invalbeurten tegen Kortrijk (2x) en Anderlecht. Goed voor in totaal 63 speelminuten.