Argentijnse kapitein twijfelt over selectie tegen België

Print
Argentijnse kapitein twijfelt over selectie tegen België

Leonardo Mayer Foto: Photo News

De Argentijnse Davis Cup-ploeg die het opneemt tegen België, wordt zoals verwacht aangevoerd door Leonardo Mayer (ATP 34). Dat heeft de kapitein van het team, Daniel Orsanic, bevestigd.

‘Dat is zeker, Leo speelt sowieso vrijdag. Wie de tweede man wordt, zullen we zien. Dat beslissen we in de loop van de week. Het valt af te wachten hoe de spelers zich aanpassen aan de ondergrond (hardcourt, red). Ik neem aan dat die niet al te veel zal meegeven’, aldus Orsanic, die woensdagavond in Buenos Aires op het vliegtuig richting België stapt.

Naast Mayer bestaat de ploeg uit Federico Delbonis (ATP 63), Diego Schwartzman (ATP 74) en Carlos Berlocq (ATP 141). De 17-jarige junior Peña López (ATP 1.592) gaat mee als reserve. Juan Monaco (ATP 43) en voormalig US Open-winnaar Juan Martin Del Potro (ATP 582 maar ex-nummer 4) ontbreken door blessures.

Tegen Servië in de kwartfinale was Delbonis de tweede enkelspeler van het Argentijnse team. Hij ging er op het US Open wel uit in de eerste ronde tegen Ivo Karlovic terwijl Schwartzmann de tweede ronde haalde en er zich goed verweerde tegen Rafael Nadal.

België en Argentinië treffen elkaar van 18 tot 20 september in Vorst Nationaal. Inzet is een plaats in de finale van de Wereldgroep.