Okra Alsemberg en Okra Helchteren samen op fietstocht

Print

Helchteren

Houthalen-Helchteren - Van maandag 7 september tot vrijdag 11 september brengen zo’n vijfentwintig fiets- en wandelliefhebbers van okra Alsemberg hun vakantie door in één van de prachtigste streken van Limburg: Kelchterhoef.

Elk met zijn eigen auto, voorzien van een of twee fietsen, kwam tegen half vijf aan in De Bosberg, een prachtig vakantieverblijf van de Gezinsbond. Na het avondeten trokken een aantal fietsliefhebbers er nog even tussenuit om de omgeving te verkennen. Dit gebeurde onder leiding van Marcel Goris. Hij is een in 1965 uitgeweken Zoldernaar die op die manier wilde laten zien dat hij nog altijd een hart heeft voor zijn roots in Limburg. Via de Abdijhoeve, de vijvers en Hoeve Jan leidde hij zijn metgezellen fijntjes naar het NAC in Houthalen Centrum. Het prachtige gebouw en de verlichting er rond was echt de moeite waard om te zien. Daarna loodste hij het groepje nog naar de twee schachtbokken die boven alles uittorenden en stille getuigen zijn van een rijk mijnverleden van onze gemeente. Daarna was het meer dan hoogtijd om De Bosberg terug op te zoeken. Bij aankomst bleek dat de gids zich al serieus zorgen begon te maken over het feit dat het groepje wellicht de weg was verloren geraakt.

Dinsdag om klokslag negen uur startte aan het oud gemeentehuis van Helchteren een groep van veertien fietsers van het plaatselijke Okra Trefpunt om zich aan De Bosberg aan te sluiten bij de groep Alsemberg voor de eerste fietstocht. Nog even tijd maken om elkaar te begroeten en de rit kon beginnen. In een heel matig tempo ging, aanvankelijk door het groen maar stilletjes aan door het drukke, Genkse stadsverkeer, richting Zutendaal. Sommigen onder ons gokten er op dat de grotten zouden bezocht worden maar in plaats daarvan ging het naar de Lietenberg waar we onze picknick rustig konden opeten. Daarna ging het langzaam richting As waar we tijd maakten om in een plaatselijk café een pintje of een tas koffie te drinken. Even later passeerden we de uitkijktoren. Sommigen wilden absoluut naar boven want er werd gezegd dat men boven een uniek uitzicht had over de wijde omgeving en dat was ook zo. Vanaf dan ging het terug naar De Bosberg. Sommigen bleven nog na om samen met de groep Alsemberg te genieten van een lekkere maaltijd. Met een voldaan gevoel reden we terug naar huis waar we nog wat konden nagenieten van deze mooie dag.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio