Ziekenzorg Grote-Heide bezoekt museum Klok en Peel in Asten

Print
Ziekenzorg Grote-Heide bezoekt museum Klok en Peel in Asten

Foto: Jan Alders

Grote Heide

Neerpelt - Met een volle bus, leden van ziekenzorg Grote-Heide trok men op maandag 7 september op reis naar Asten. Daar brachten ze een bezoek aan het klokken en Peelmuseum. Een gids loodste ons door de geschiedenis van de klokken, met voorbeelden kon men de resultaten zien en bewonderen.

Hoe een klok wordt gemaakt, staat er in de diverse stappen opgesteld. Het is indrukwekkend wat men allemaal kan doen met klokken, van gewone luidklok tot de uitgebreide beiaard, en dan weten dat het allemaal met een rammelaartje begonnen is. De beiaard van Neerpelt wordt trouwens gemaakt in Asten.
Daarnaast hebben ze ook nog de Peel in beeld gebracht. Het gaat dan over het leven in en rond de Peel door de eeuwen heen. Van de vogels, dieren en vissen die hier geleefd hebben zijn er fossielen en opgemaakte dieren te bewonderen in hun natuurlijke omgeving.
Het was een aangename gezellige namiddag die afgesloten werd met een etentje, zodat iedereen de tijd had om eens na te praten wat ze gezien en gehoord hebben.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio